Nutmeg Мускатний горіх, Джайпхал 100 грамів.
- В наявності
- Код: 9410017
282 ₴
- +380 (50) 869-93-03Анна
- +380 (68) 404-15-96Евгений
Nutmeg Мускатний горіх, Джайпхал виробництво Індія 100 грамів.
Nutmeg Мускатний горіх (Джайпхал)
Мускатне дерево (Myristica fragrans) родом із Молукських островів. Сьогодні це дерево росте в Західній Індії, Індонезії, Малайзії та в Шрі-Ланці. Мускатний горіх — кісточка плода, схожого на абрикос. Менш відома пряність — мускатний колір — тонка оболонка, яка покриває кісточку всередині плоду. Після дозрівання плода, кісточку та присімач, мускатний колір, розділяють. Мускатний колір просто сушать, а кісточки обробляють вапняним молоком і впродовж декількох тижнів сушать на решітці над вугіллям, що тліють. Трудомісткий і тривалий процес вирощування й оброблення привів до того, що мускатний горіх є однією з найдорожчих прянощів на світовому ринку. Горіх чудово поєднується з м'ясом, рибою, овочами, молоком, солодкими пряниками, кексами, гарячими алкогольними напоями, як-от глінтвейн. Вживається мускатний горіх і під час виготовлення різних видів маринаду, солінь.
Користь для тіла та маска. Усуває головні болі, надає вітрогінну, зв'язувальну та заспокійливу дію, підсилює статевий потяг. Підвищує апетит, виганяють глистів. Добре допомагає у разі кашлю, застуди, астми, риніту. Рекомендується вживати у разі хвороб печінки, скупчення газів у шлунку та кишківнику, нудоти. Змішайте банан із порошком мускатного горіха, якщо ваш спокій порушує діарея. У склянку теплого молока додайте? чайної ложки мускатного горіха, випийте перед сном для позбавлення безсоння. Вживання мускатного горіха треба обмежити під час вагітності. Застосування пряності в кількості понад 1 чайної ложки може призвести до блювання та печіння в шлунку!
Збільшує Пітту, зменшує Вату та Капху.
Протипоказання: у великих дозах може викликати печіння в шлунку та блювоту. Вагітним жінкам рекомендується вживати мускатний горіх у мінімальній кількості.
Цікаво. У Європі мускатний горіх став популярним з кінця XIX століття. Вживання цієї пряності стало перевагою найбагатших і найзнатніших. До кінця XVIII століття ціни на прянощі настільки підвелися, що більшість жителів європейських країн не могли дозволити собі й 1 грама. За 100 г мускатного горіха можна було купити корову та вівцю.
Дуже смачно. Десерт із печених яблук. Нагрійте духовку до 280 градусів. Вимийте 4 яблука та виріжте серцевину. Помістіть у форму для запікання. Додайте води, щоб яблука не приголилили. Змішайте 0,5 склянки родзинок з 1 ч. л. кориці,. ч. л. мускатного горіха та гіркістю подрібнених горіхів. Наповніть начинкою серцевини яблук і капніть кілька крапель розтопленого вершкового масла. Накрийте кришкою та випікайте хвилин 40, поки яблука не стануть м'якими. Смачна, ароматна та дуже корисна страва.
Матеріали з книги "СПЕЧІЇ. Подорож у Королівство смаку" Навроцька Т.В. Одеса ТЕС 2011 80 сторінок
Основні | |
---|---|
Виробник | ТЕС |
- Ціна: 282 ₴