Kalongi Seed Калінджі, Чорнушка, Нігела 100 грамів.
- В наявності
- Код: 9410020
66 ₴
- +380 (50) 869-93-03Анна
- +380 (68) 404-15-96Евгений
Kalongi Seed Калінджі, Чорнушка, Нігела виробництво Індія 100 грамів.
Kalonji Seed Калінджі (Чорнушка, нігела, седана)
Калінджі це насіння рослини Nigella sativa сімейства лютикових. Невибаглива рослина дуже поширена в Північній Африці, Південній Європі та Південно-Західній Азії. Маленьке чорне насіння не виділяє жодного аромату, але під час нагрівання воно проявляється. У російській кухні чернушка застосовується під час кваття капусти, з'єднання огірків, у кондитерських виробах. В Індії калінджі додають у страви з овочів і бобових. Баланіна в густому соусі з насінням черенди — найсмачніша пакістанська страва. Знамениті тандирні коржі посипають саме цією пряністю. Калінджі набула популярності завдяки різноманітності смаків — гострий, пекучий і гіркий. За цю дивовижну смакову палітру французи називають нігелу «чотири спеції».
Користь для тіла та маска. Кашица із суміші мелених насіння та яблучного оцту під час нанесення на шкіру зводить бородавки, виліковує лишай, допомагає під час облисіння. Для поліпшення пам'яті рекомендується 1 раз на день з'їдати 3 г меленого насіння змішаних з 10 г меду. Калінджі є м'яким проносним і чудовим засобом від гельмінтів. Нігела добре тонізує й надовго забезпечує приплив сил. Під час використання калінджі в їжу думка стає яскравою та стрімкою. Ця пряність зміцнює твердий оптимізм у душі, віру у свої сили. Поліпшується короткочасна пам'ять, яскравіше сприймається навколишній світ.
Зменшує Капху та Вату. Врівноважує Пітта-дошу.
Протипоказання: вагітним жінкам не рекомендується вживання медичних доз цієї пряності.
Цікаво. Дим від спалювання насіння відганяє комах і змійок. Комари особливо не люблять аромат перегорючої нігели.
Дуже смачно. Індійський хліб із калінджі. 30 г сухих дріжджів і 1 ч.л. цукри розмішайте в? склянка теплої води. Залиште, поки суміш не почне пінитися (приблизно 10 хв). Просійте 3 склянки борошна з 1 ч. л. солі, змішайте з 2 ч. л. насіння калінджі, укладіть гіркою й зробіть в центрі «дзвник». 2 ст. л. топленої олії злегка підігрійте та змішайте з
6 ст.л. йогурта. Замесите тесто. Вимішуйте до еластичності, 10-15 хв. Сформуйте кулю, змастіть з усіх боків топленою олією, покладіть тісто в глибоку чисту миску, накрийте плівкою, зробивши в ній кілька дірочок. Залиште в теплому місці на 2 год. Підняте тісто обомніть і розділіть на 6-8 частин. Розімніть руками в плоскі коржі. Змащуйте деко олією і викладіть коржі на деко так, щоб вони не стикаються. Випікайте до золотистої скоринки за температури 230 °C упродовж 10-15 хвилин. Вийміть готові коржі, накрийте рушником і дайте постояти 10 хвилин. Чудове доповнення до овочевих страв!
Матеріали з книги "СПЕЧІЇ. Подорож у Королівство смаку" Навроцька Т.В. Одеса ТЕС 2011 80 сторінок
Основні | |
---|---|
Виробник | ТЕС |
- Ціна: 66 ₴